Strokovna psihoterapevtska pomoč

psihoterapevtska pomocV življenju vsakega človeka lahko pride do situacije, ko potrebujejo dobrega in kvalitetnega psihoterapevta, ki mu bo s pravim znanjem ter z usmerjanjem, pomagal do želenih rešitev. psihoterapevt nam lahko pomaga na zelo različne načine. Pomembno je, da se posveti našim težavam in nas že na začetku usmeri na pravo pot. Pristopi zdravljenja s psihoterapijo so različni. Pri ljudeh je najbolj priljubljena individualna psihoterapija, ki temelji na rednih pogovorih, ki so vnaprej dobro pripravljeni. Pogovore vodi psihoterapevt, ki preko njih pomaga pacientu poiskati prave rešitve. Stze v čustveni stiski, potrebujete psihoterapevtsko pomoč?

Čemu je namenjena individualna psihoterapija

Individualen način psihoterapevtske pomoči temelji na pogovoru, kjer pacient predeluje svoje globoke osebne težave. Psihoterapevt mu skozi pogovor pomaga pri iskanju dobrih in kvalitetnih sprememb.

Vsakdo se mora zavestno spoprijeti s svojimi težavami, le na tak način mu bo psihoterapevt lahko pomagal. V nasprotnem primeru bo psihoterapevtska pomoč nekoristna.

Individualnega pristopa psihoterapije se lahko lotimo v vseh življenjskih obdobjih. Težava pa je v tem, da ljudje odlašajo z obiskom psihoterapevta, saj se nočejo soočiti s svojimi težavami ter se poleg tega nočejo popolnoma razgaliti pred nepoznanimi osebami. Kdor pa se na seansi popolnoma ne odpre, žal v zameno ne more pričakovati čudežne ozdravitve.

Nekateri potrebujejo večletno redno individualno psihoterapijo

Ker je človeška duševna struktura različna pri vsakem posamezniku, zdravljenje poteka različno dolgo. Prvi velik premik je zagotovo ta, da pacient začne zaupati psihoterapevtu. Šele takrat se mu bo lahko popolnoma odprl ter mi zaupal vse težave, ki ga pestijo in mu uničujejo življenje.

Ko psihoterapevt s klientom doseže fazo popolnega zaupanja, lahko v zameno pričakovati vsaj majhne uspehe, ki bodo iz obiska v obisk boljši in kvalitetnejši. Vsak posameznik se želi pri psihoterapevtu počutiti varno, sprejeto ter predvsem razumljeno. Nihče namreč pri psihoterapevtu ne želi poslušati graje ali vzvišenih komentarjev, ki si jih neprofesionalni ljudje lahko tudi privoščijo. Dober psihoterapevt bo do svojih pacientov korekten in o njih ne bo z nikomer govoril.

Leave a Reply

Your email address will not be published.