DELO OD DOMA

Honorarno delo na domu

honorarno deloHonorarno delo spada med fleksibilnejše oblike zaposlovanja, saj omogoča med drugim tudi občasno delo, torej po potrebi in lahko predstavlja dodaten vir zaslužka za tiste, ki so redno zaposleni.

Kako izbrati kaj početi za dodaten denar? Pomisliti moramo na naše izkušnje, znanja ter veščine, torej na našo sposobnost in talent; lahko se odločimo za delo, ki ga že opravljamo v rednem delovnem razmerju. Precej ljudi pa odločitev o izbiri dela sprejme na podlagi želje po hitrem zaslužku.

Nekatera dela, objavljena predvsem na internetnih straneh, namreč ponujajo hiter zaslužek kar iz domačega naslanjača. Da se ne opečemo je potrebno čimveč izvedeti o samem delu saj je na internetu precej goljufij ter lažnih podjetij. Dobro je tudi da o tem povprašamo znance ali pobrskamo po forumih po dodatnih informacijah.

Honorarno delo lahko poteka tudi na domu, kar ima svoje prednosti in slabosti. Prednosti so sigurno lastna razporeditev delovnega časa; seveda si moramo postaviti prioritete ter biti precej disciplinirani, vendar si delovnik prilagajamo glede na naloge, ki jih imamo določene v posameznem dnevu. Slabost je socialna izolacija, paziti moramo tudi da ne mešamo zasebnega življenja v samo delo.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *