Google AdWords oglaševanje

{PR} Google oglaševanje je zelo ciljano oglaševanje. Uporabniku se oglas prikaže točno takrat, ko se odloča o nakupu. Če si ga ogleduje na svojem mobilcu, vas lahko direktno pokliče in zahteva dodatne informacije. Iz vseh naprav pa lahko odda povpraševanje ali opravi nakup. Google oglaševanje nam nudi precej možnosti. Za optimalno spletno kampanjo je najbolje najti Adwords strokovnjaka, ki bo na tekočem s pravili in trendi. Kampanjo bo med potekom stalno spremljal in meril rezultate. Testiral bo več različnih oglasov in glede na rezultate izbral najbolj uspešne. Če vas zanima Google Oglaševanje (http://www.nasvet.com/oglasevanje-google/) in imate izkušnje z internetnim marketingom, vam priporočamo, da čim prej naredite Google AdWords izpit in se lotite kreiranja oglaševalskih akcij za podjetja vaših znancev in kolegov, ter tako obogatite vašo denarnico.

Vsaka kampanja Google oglaševanja se običajno začne z analizo spletne strani. Glede na ponudbo se določi ključne besede. To so besede, ki jih vaši potencialni kupci najpogosteje tipkajo v iskalnik, ko iščejo vaš ali podoben izdelek. Z pomočjo orodij se da hitro ugotoviti, kako pogosto se katera beseda sploh išče. Res ne bi radi imeli kampanje, ki bi ciljala kak arhaičen ali redek izraz.

Z uporabo katere od zakupljenih besed bo preko Google oglaševanja potencialni kupec na zaslon privabil vaš oglas s povezavo  na spletno stran. Tam bo dobil več informacij ali pa kar opravil nakup. Pogosto se zgodi, da do strani pride, tam pa ga nekaj odvrne. Če je vaš ”bounce rate” visok, pomeni da je s stranjo ali z oglasom nekaj narobe. Morda ste nekoga privabili z zavajajočim ali nejasnim oglasom. Kliknil je, ker je pričakoval nekaj drugega, na strani pa je spoznal zmoto in odsurfal naprej po medmrežju. Morda je težava v počasnem nalaganju strani. Navajeni smo na vedno višje hitrosti. Če nam podatki niso na voljo v nekaj sekundah, bomo šli raje drugam. Lahko pa gre za tehnično napako na strani.

Google oglaševanje vam pomaga privabiti potencialne kupce, več o njihovem vedenju pa vam pove Google analitika. Poznavanje obojega z nekaj psihologije in kreativnosti je pogoj za dobro reklamno kampanjo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *