Delo na domu

delo na domuV zadnjem času je veliko ponudbe za honorarno delo tudi na internetnih straneh, kjer so objavljene ponudbe za dodaten zaslužek. Možnosti za službo pa najdemo tudi na straneh zaposlitvenih portalov, ki se ukvarjajo s posredovanjem različnih oblik dela.

Nekateri se odločijo za delo na domu, saj si lahko na ta način sami razporedijo čas, ki ga potrebujejo za to, da se delo opravi. Tak primer so mlade mamice z majhnimi otroci, ki lahko delo opravljajo takrat ko otrok spi, obenem pa so doma in lahko več časa preživijo s svojimi otroci.

Honorarno delo se največ opravlja v gostinstvu, trgovini, turizmu, novinarstvu, kulturi pa tudi v drugih zaposlitvenih sektorjih. Če nam je taka oblika dela edina možnost zaposlitve, je bila do zdaj velika slabost v tem, da nam niso pripadale vse pravice iz obveznosti zdravstvenega zavarovanja, torej nismo imeli pravice do bolniškega nadomestila in porodniškega dopusta, pa tudi socialne prispevke smo si morali plačevati iz lastnega žepa.

Letos je malce drugače saj bodo po novem zakonu o pokojninskem in invalidskem zavarovanju delodajalci morali plačevati prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje tudi od avtorskih in podjemnih pogodb, ki znaša slabih 9 %.

3 Comments

 • 02/11/2015 - 15:02 | Permalink

  pozdravljeni

  sem Maja stara 23 let trenutno brez zaposlitve in bi rada nekaj zaslužila. Stanujem v Novem mestu. Rada imam delo z ljudmi, sem zelo komunikativna oseba. Zanima me največ delo z otroci. imam tudi registrirano osebno dopolnilno delo za varstvo otrok. Če je slučajno kakšna možnost pridobiti delo na tem področju prosim pišite mi.

  hvala in lep pozdrav!

  MAJA

 • Ivan
  27/03/2017 - 15:48 | Permalink

  Spoštovani1 Sem oče treh oš otrok in trenutno brez zaposlitve Stanujem v zasavju in bi sprejel kakršno koli delo Ivan

 • Rok
  17/02/2018 - 17:31 | Permalink

  Pozdravljeni…
  Pri športu sem staknil poškodbo zaradi katere sm vezan na dom in sedeči položaj,ker ne znam biti brez dela bi rad opravljal kakšno delo doma…tako da iščem kakršno koli delo,ki bi ga lahko opravljal.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *